Βουτιά 48% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του δανικού κολοσσού Maersk το γ’ τρίμηνο του έτους, μετά την επιδείνωση των συνθηκών στις αγορές όπου ασκεί τις ναυτιλιακές και πετρελαϊκές της δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η κερδοφορία της εταιρείας βυθίστηκε στα 755 εκατ. δολάρια από 1,47 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Την Τετάρτη, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους.

Η Maersk Line, η πλέον κερδοφόρος εταιρεία του ομίλου, συνέβαλε με 264 εκατ. δολάρια στα αποτελέσματα του ομίλου για το γ’ τρίμηνο, από 685 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η συμβολή της Maersk Oil, αντίστοιχα, υποχώρησε από τα 222 εκατ. δολάρια πέρυσι στα 32 εκατ. δολάρια φέτος.

Συγκεκριμένα για τη Maersk Line, αρνητικό αντίκτυπο είχαν στην κερδοφορία της η υπερπροσφορά και οι μειωμένες εισαγωγές στην Ευρώπη, με τους ναύλους να υποχωρούν κατά 19,3% το τρίμηνο, στο ιστορικό χαμηλό.