Παραμένει η ψαλίδα μεταξύ ανδρών και γυναικών, όσον αφορά στις αποδοχές, τόσο σε απόλυτο μέγεθος όσο και διαχρονικά, παρά τη δυναμική παρουσία των γυναικών στην επαγγελματική αρένα τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο PayScale, μεταξύ των ετών 20 έως 40, οι μέσες αποδοχές των γυναικών αυξάνονται ελαφρώς κάθε 5ετία για να φτάσουν το μέγιστο των 49.000 δολαρίων και να παραμείνουν σταθερές έως το 65ο έτος που συμπίπτει με τη συνταξιοδότηση.

Οι άντρες, αντιθέτως, βλέπουν το μισθό τους να αυξάνεται τουλάχιστον μέχρι τα 50 έτη και να φτάνουν, κατά μέσο όρο, τις 75.000 ευρώ.

Η απόκλιση αυτή, σύμφωνα με τη Heidi Hartmann, πρόεδρο της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης Women’s Policy Research, δεν οφείλεται μόνο στην «προφανή» εξήγηση της αποχής των γυναικών για κάποια έτη προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Το χάσμα των μισθών, σύμφωνα με τη Hartmann, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι γυναίκες έναντι των αντρών.

Πολλά γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα, όπως οι δασκάλες ή οι νοσηλεύτριες, προϋποθέτουν μικρότερη εξειδίκευση, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν εξίσου υψηλές απολαβές αλλά ούτε και σημαντική ανέλιξη στη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για «χάσμα μισθών» αλλά για «χάσμα επαγγελμάτων», τονίζει η Katie Bardaro, επικεφαλής οικονομολόγος της PayScale. Ακόμη και εντός των ίδιων επαγγελμάτων, όμως, οι γυναίκες αμείβονται χαμηλότερα από τους άντρες, ενώ καταλαμβάνουν και λιγότερες θέσεις ευθύνης συγκριτικά με το άλλο φύλο. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις αμείβονται 6,1% λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους.

«Υπάρχουν σαφείς διακρίσεις», υπογραμμίζει η Hartmann. «Πιστεύω ότι το σύστημα αμοιβών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μοντέλο των νοικοκυριών. Αυτό που συμβαίνει, δηλαδή, είναι ότι οι άντρες εξακολουθούν να αμείβονται υψηλότερα από τις γυναίκες επειδή θεωρείται ότι συντηρούν την οικογένειά τους, ενώ το εισόδημα των γυναικών φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ακόμη ως το «μαξιλάρι άνεσης» της οικογένειας.