Η ελληνική κυβέρνηση και επιχειρηματικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει ως προς έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει το μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Huffington Post.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη οικονονoμιών εν μέρει μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές και την ελληνική κυβέρνηση. Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω περικοπών συντάξεων κατά 15% κατά μέσον όρο.

Της γραμμής της αδιαλλαξίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Poul Thomsen, ο οποίος διατηρούσε τεταμένες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση και θεωρείται στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το γεγονός ότι ο Τhomsen δεν διαδραματίζει και τόσο εποικοδομητικό ρόλο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς», δηλώνει πηγή της World Post. «Το θέμα είναι ότι η στάση του ΔΝΤ προκαλεί πρλοβληματισμό, είτε θέλουν να αποχωρήσουν είτε θέλουν να τινάξουν το πρόγραμμα στον αέρα», αναφέρει η Huffington Post.