Τι συμβαίνει σ'ήμερα στον κόσμο; Ποια είναι τα γεγονότα εκείνα που επηρεάζουν διεθνείς αγορές και παγκόσμια οικονομία, στο άκουσμά τους και μόνο; Ποια από αυτά είναι τα πιο σημαντικά και πως μπορεί να αποτιμηθεί ο αντίκτυπός τους;  Προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, το Business Insider παρουσιάζει έναν χρήσιμο κατάλογο – οδηγό με τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη!

Ιδού:

1. Η Κίνα εγκατέλειψε μετά από 35 ολόκληρα χρόνια την πολιτική του ενός παιδιού και πλέον τα κινεζικά ζευγάρια θα μπορούν να αποκτούν δύο παιδιά.

2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει άρει τις περισσότερες από τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Λευκορωσία, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η ταξιδιωτική απαγόρευση στον Λευκορώσο πρόεδρο, Alexander Lukashenko.

3. Οι στρατιωτικές επιθέσεις στα βόρεια της Συρίας έπληξαν συνολικά 12 νοσοκομεία τις τελευταίες εβδομάδες.

4. Περί τους 20 υπαλλήλους της Volkswagen μπορεί να είναι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που συγκλονίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

5. Η Γερμανία έχει δηλώσει πως θα στηρίξει την Ελλάδα  στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, την ώρα που αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

6. Επιτρέπεται με νόμο ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Ιρλανδία, πέντε μήνες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τη συντριπτική επικράτηση του «ναι» με ποσοστό 62,1%.