Νέο ρεκόρ για την Κίνα - «Πρωτιά» με 1.058 δισεκατομμυριούχους το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για την Κίνα - «Πρωτιά» με 1.058 δισεκατομμυριούχους το 2020
Ο αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων έκανε «άλμα», παρά την πανδημία.

Μπορεί η Κίνα να ήταν η πρώτη οικονομία που επλήγη στα τέλη του 2019 από την πανδημία της Covid-19 και την κρίση που παρέλυσε την οικονομία της, όμως ήταν και η πρώτη που συνήθλε και ξαναβρήκε τον δρόμο της ανάπτυξης.

Παρά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα εγκλεισμού που επιβάρυναν τη δραστηριότητα στις αρχές του 2020, η Κίνα είδε πέρυσι τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων της σε δολάρια να αυξάνεται κατά 253, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του γραφείου Hurun, φτάνοντας τους 1,058 δισεκατομμυριούχους συνολικά το 2020.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι πλέον το διακριτικό αφεντικό μιας γιγάντιας εταιρείας εμφιαλωμένου ύδατος, ο Ζονγκ Σανσάν, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα δεν περιλαμβανόταν καν στην κατάταξη των 100 μεγαλύτερων περιουσιών στον κόσμο. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 85 δισ. δολάρια μετά την είσοδο πέρυσι στο Χρηματιστήριο της εταιρείας του, της Nongfu Spring.

Στη 2η θέση οι ΗΠΑ - Ποιοι ακολουθούν;

Οι ΗΠΑ μπορεί να είναι η 2η χώρα της κατάταξης με συνολικά 696 δισεκατομμυριούχους το 2020, όμως έχει έχει τους δύο πλοουσιότερους ανθρώπους του κόσμου... τον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Η Ινδία είναι η 3η χώρα με 177 δισεκατομμυρούχους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider