Το Λονδίνο θα επιθυμούσε να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όμως αυτό δεν είναι ουσιαστικής σημασίας, εκτίμησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Βρετανία συμμετέχει μέχρι στιγμής στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και ο Cameron έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιθέσεις και στη Συρία.

«Η Ρωσία έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς και έχει κατ' επανάληψη απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε μια τέτοια απόφαση», συνέχισε ο Κάμερον όταν ρωτήθηκε αν θα περιμένει πρώτα το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προτού να δώσει την εντολή για ανάληψη δράσης στη Συρία.

«Φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες είναι πάντα προτιμητέο να έχουμε την πλήρη υποστήριξη του ΣΑ του ΟΗΕ όμως πρέπει να πω ότι αυτό που μετρά πάνω απ' όλα ότι οποιαδήποτε δράση και αν αναλάβουμε θα είναι νόμιμη και θα βοηθήσει να προστατεύσουμε τη χώρα μας», κατέληξε.