Ενόχληση Άγκυρας για την αγορά των Rafale από την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενόχληση Άγκυρας για την αγορά των Rafale από την Ελλάδα

Η ενόχληση της Άγκυρας για την απόκτηση των υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών Rafale μπορεί να γίνει αντιληπτή και “μέσα από τις γραμμές” της αναφοράς του ειδησεογραφικού κρατικού πρακτορείου Ανατολή που καλύπτει το θέμα.

Στο τηλεγράφημα, το Anadolu αναφέρει ότι το 2021 ελληνικός προϋπολογισμός “θα υπερδιπλασιαστεί”, ενώ σημειώνεται ότι παρότι η χώρα μας αντιμετωπίζει “οικονομικές δυσκολίες” δαπάνησε του 2,3% του ΑΕΠ της για την άμυνα.

Η αναφορά του πρακτορείου:

“Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο την Πέμπτη για την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale.

”Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή αργά την Τρίτη στο πλαίσιο διαδικασίας ταχείας διαδικασίας.

”Η Μόνιμη Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συζήτησε τρία συμβόλαια βάσει του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων έξι νέων και 12 χρησιμοποιημένων αεριωθούμενων αεροσκαφών Rafale με κόστος 1,5 δισ. ευρώ φέτος.

”Οι δύο χώρες (σ.σ Ελλάδα – Γαλλία) αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία αργότερα αυτό το μήνα.

”Ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός προβλέπεται να φθάσει περίπου τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιος των δαπανών του προηγούμενου έτους.

”Παρά τις οικονομικές της δυσκολίες, η μεσογειακή χώρα δαπάνησε το 2,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ) για την άμυνα το 2019”.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider