Βρετανία: Πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η μετάλλαξη του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η μετάλλαξη του κορονοϊού

Τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Χάνκοκ απάντησε: «Έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (...) Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο».

«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις αυτές που έκανε στο Sky News.

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Παγκόσμια ανησυχία με την μετάλλαξη

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ταχύτερη εξάπλωση της επιδημίας μέσω του «νέου στελέχους του ιού», ανακοίνωσαν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές.

Πληθώρα μεταλλάξεων του ιού SARS-CoV-2 έχουν παρατηρηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς αυτή η νέα παραλλαγή «διαδίδεται ταχύτερα», αλλά επίσης έχει εξελιχθεί σε «κυρίαρχη» μορφή του κορονοϊού. Εμφανίσθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο ή στο Κεντ και είναι παρούσα στο 62% των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο και του 43% στην νοτιοανατολική Αγγλία, έναντι μόνο 28% στα μέσα Νοεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider