Κύπρος: Προηγείται ο Ερσίν Τατάρ στα πρώτα αποτελέσματα των «εκλογών» στα Kατεχόμενα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Προηγείται ο Ερσίν Τατάρ στα πρώτα αποτελέσματα των «εκλογών» στα Kατεχόμενα
Από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179. Συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Με ποσοστό 33,75% προηγείται ο Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί, που λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό 27,82%, στις «εκλογές» που διεξάγονται στα κατεχόμενα, για την εκλογή του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να είναι τρίτος στη σειρά με ποσοστό 21,75%. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.

Οι Τουρκοκύπριοι κλήθηκαν σήμερα να αναδείξουν τον ηγέτη που θα τους οδηγήσει πιθανότατα σε έναν ακόμη γύρο συζητήσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά, με την τουρκική παρέμβαση να είναι πλέον εντονότερη από ποτέ, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, απέναντι στον σημερινό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο ο φιλοκυβερνητικός Τύπος έχει χαρακτηρίσει «εχθρό της Τουρκίας».

Η στήριξη Ερντογάν στον Τατάρ έγινε απροκάλυπτη όταν την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε το άνοιγμα των Βαρωσίων, της παραλίας δίπλα στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και την Πέμπτη ακολούθησε το σόου του ανοίγματος σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, με τον Ερσίν Τατάρ να μπαίνει στην πόλη υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Η πράξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διεθνούς παράγοντα αλλά και Λευκωσίας και Αθήνας, ενώ έδωσε το έναυσμα για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στο ψευδοκράτος, αφού ερμηνεύτηκε ως μια κατάφωρη στήριξη του Ερντογάν προς τον υποψήφιο της Δεξιάς.

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες αφότου ο Ερντογάν απομάκρυνε το ερευνητικό σκάφος Γιαβούζ από την Κυπριακή ΑΟΖ, ως κίνηση υποτίθεται καλής θέλησης κι ενόψει έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider