Νέα έρευνα για φορολογική απάτη με επίκεντρο τον Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα έρευνα για φορολογική απάτη με επίκεντρο τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα σε βάρος του για φορολογική απάτη, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς.

Τα στοιχεία για να δρομολογήσει έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ και των επιχειρήσεων του για φορολογική απάτη, ενδέχεται να έχει ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του, καθώς προσπαθεί να πείσει ένα ομοσπονδιακό εφετείο να του επιτρέψει να λάβει τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Οι δικηγόροι του γενικού εισαγγελέα στο Μανχάταν διατύπωσαν τον ισχυρισμό αυτόν κατά την κατάθεση δικαστικών εγγράφων στο 2ο Εφετείο του Μανχάταν, τέσσερις ημέρες πριν το δικαστήριο εξετάσει το αίτημα του Τραμπ για την παρεμπόδιση της εφαρμογής μιας κλήσης του 2019 προς τη λογιστική του εταιρία Mazars USA για την παράδοση των φορολογικών δηλώσεών του.

Οι ίδιοι δικηγόροι δήλωσαν ότι ο «όγκος» των κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί δημοσίως σχετικά με παραβάσεις αναφορικά με τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις του, περιλαμβανομένων εσφαλμένων δηλώσεων για επιχειρηματικές ιδιοκτησίες, μπορούν να δικαιολογήσουν την έρευνα ενός σώματος ενόρκων για φορολογική απάτη, ασφαλιστική απάτη, αλλά και παραποίηση εταιρικών αρχείων.

Ο Βανς είχε προηγούμενα δηλώσει ότι η κλήση του συνδέονταν με πιθανή ασφαλιστική και τραπεζική απάτη.

Από την πλευρά του, ο Τζέι Σέκαλοου, δικηγόρος του Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάθεση των δικαστικών εγγράφων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider