Ερντογάν: Επικοινωνία με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Επικοινωνία με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ
«Δεν ψάχνουμε ποτέ για αχρείαστη ένταση», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ομιλία του σε μέλη του κόμματός του.

O Tούρκος πρόεδρος είπε πως κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις.

«Μέχρι τώρα με την Ελλάδα, ψάχναμε λύσεις στα προβλήματά μας, πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν εποφθαλμιούμε κανέναν, αλλά δεν εκχωρούμε και σε καμία άλλη χώρα τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν ψάχνουμε ποτέ για αχρείαστη ένταση», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα και κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. «Ο δρόμος προς μια λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε οποιεσδήποτε αχρείαστες περιπέτειες ούτε εντάσεις», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider