Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της «Γαλάζιας Πατρίδας»
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ σε συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ο Χουλουσί Ακάρ προέδρευσε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πραγματοποίησε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της».

Ακόμα προσέθεσε ότι «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Αναλυτικά η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider