Βηρυτός: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βηρυτός: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων
«Καζάνι που βράζει» ο Λίβανος μετά την φονική έκρηξη. Διαδηλώσεις και πιέσεις να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Στους 158 οι νεκροί.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού σύμφωνα με τον στρατό του Λιβάνου, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jadeed TV.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες, ότι 21 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι μετά την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε τμήματα της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 6.000.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε».

insider

Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε σήμερα στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

insider

 

Κεντρική φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider