H νέα ευρωπαϊκή κρίση μόλις άρχισε...

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H νέα ευρωπαϊκή κρίση μόλις άρχισε...

«Αυτή είναι μόλις η αρχή της νέας ευρωπαϊκής κρίσης», προειδοποιεί μέσω νέου δημοσιεύματός του το πρακτορείο CNBC, αποτιμώντας μια προς μια τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Όπως τονίζει, πλέον, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να θεωρούν πως η Ευρωζώνη είναι ένα δημιούργημα της Ευρώπης προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο κενό της ειρήνης και της ενότητας. Οι οικονομικές πολιτικές που υιοθέτησαν τα τελευταία χρόνια οι δύο υπερδυνάμεις της Ευρωζώνης – Γερμανία και Γαλλία – όπως και οι πολιτικές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους για το δυσοίωνο μέλλον της Ευρώπης.

Σε επίπεδο οικονομίας, τα μαντάτα που εκπέμπουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζονται ολοένα και πιο ενθαρρυντικά, με τους περισσότερους οικονομικούς δείκτες να επιβεβαιώνουν τη σταδιακή ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Όμως όλα αυτά τίθενται υπό σοβαρή αμφισβήτηση, λόγω των φόβων για νέο γύρο πολιτικής αστάθειας στην Ευρωζώνη.

Οι ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές

Το χάος που έχει προκληθεί από το ανεξέλεγκτο κύμα των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη έχει προκαλέσει τριγμούς στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, απειλώντας ευθέως την κυβερνητική σταθερότητα σε Γερμανία και Γαλλία.

Οι εσφαλμένοι χειρισμοί από την πλευρά των Ευρωπαίων του μεγαλύτερου προσφυγικού ρεύματος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δύνανται να προκαλέσουν επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η κάθε μια από τις οποίες δίνει τη δική της μάχη να ελέγξει τα σύνορά της.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια το CNBC, αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για την Ευρώπη. Γιατί; Γιατί είναι η ώρα που ξεκινά η επιδείνωση της ανθρωπιστικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Ευρώπης, με τη Γερμανία να γίνεται δέκτης ισχυρής κριτικής για τους χειρισμούς της, αλλά και για το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Για πολλούς, το αιματοκύλισμα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι – στην καρδιά της Ευρώπης – που σκόρπισε τον θάνατο και έφερε στην πρώτη γραμμή τον εφιάλτη της τρομοκρατίας για την Ευρώπη, είναι απλά η φυσική εξέλιξη της ζημιάς που έχει προκληθεί στη Γηραιά Ήπειρο από το ανεξέλεγκτο προσφυγικό κύμα.

Η προσφυγική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη δεν έχει ούτε εύκολη, ούτε άμεση λύση...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider