Μπιλ Γκέιτς κατά Τραμπ: Επικίνδυνη η αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς κατά Τραμπ: Επικίνδυνη η αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
«Τόσο επικίνδυνη, όσο ακούγεται» χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Μπιλ Γκέιτς.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Μπιλ Γκέιτς.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Microsoft και ενεργός φιλάνθρωπος στη μάχη κατά του κορονοϊού, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η απόφαση των ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας είναι «τόσο επικίνδυνη, όσο ακούγεται», σύμφωνα με το CNN.

«Το έργο του ΠΟΥ αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω του Covid-19 και αν αυτό το έργο σταματήσει, δεν υπάρχει κανένας άλλος οργανισμός που μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ο κόσμος χρειάζεται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τώρα περισσότερο από ποτέ» έγραψε στο μήνυμα του στο Twitter ο Γκέιτς.

Η απόφαση του Τραμπ

Εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της «κακής» διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού που του προσάπτει.

«Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα γίνεται μελέτη για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟΫ στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορονοϊού», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

«Ο κόσμος έλαβε πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα» της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, πρόσθεσε ο Τραμπ, καταφερόμενος επί μακρόν εναντίον αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider