Να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό σε 100.000 ως 200.000 θα προσπαθήσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν οι νεκροί δεν φτάσουν τα 2,2 εκατ. σημαίνει πως 'κάναμε πολύ καλή δουλειά'». 

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 στις ΗΠΑ θα φθάσουν στην κορύφωσή τους «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.

«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε ο Τραμπ, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. «Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.

 

 

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Τα ιατρικά υλικά επαρκούν για μία εβδομάδα

«Έχουμε αποθέματα ιατρικών υλικών για μία εβδομάδα από σήμερα, με εξαίρεση τους αναπνευστήρες», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, της πλέον πληττόμενης πολιτείας των ΗΠΑ από τον COVID-19.

Όπως δήλωσε ο ιατρικός εξοπλισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή επαρκεί για μία εβδομάδα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη στους αναπνευστήρες, κάτι που έχει επισημάνει από την περασμένη Τρίτη και ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

«Έχουμε αρκετά αποθέματα ιατρικών υλικών για να ανταπεξέλθουμε για μία εβδομάδα από σήμερα, με εξαίρεση τους αναπνευστήρες, θα χρειαστούμε τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες ακόμα και πολύ γρήγορα. Πρόκειται να χρειαστούμε ενισχύσεις».

Επίσης o Μπιλ ντε Μπλάζιο εξέφρασε τις ανησυχίες του για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικό και ζήτησε προσωπικά από τον πρόεδρο Τραμπ να στείλει περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές από άλλες περιοχές της χώρας.

«Οι υγειονομικοί μας υπάλληλοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, δίνουν τα πάντα αλλά κινδυνεύουν. Χρειάζεται να τους ανακουφίσουμε, να τους υποστηρίξουμε και να τους προστατεύσουμε,. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτή την ένταση».