Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Υπάρχει ο κίνδυνος και στη Γερμανία να εξελιχθεί δραματικά ο κορονοϊός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Υπάρχει ο κίνδυνος και στη Γερμανία να εξελιχθεί δραματικά ο κορονοϊός
«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του» δηλώνει ο κ. Βίλερ.

Ακόμη και στη Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως αυτές που διαδραματίζονται στην Ιταλία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, για την μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου εξηγεί ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν αποτέλεσμα.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του» δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Κορονοϊός: 389 οι νεκροί - Πάνω από 50.000 κρούσματα

Κατά 64 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τον Covid-19 στη Γερμανία, ενώ ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων έφτασε τα 52.547.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider