Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία λόγω κοροναϊού
 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη». Σε ισχύ από αύριο Τρίτη τα νέα μέτρα.

Δρακόντεια μέτρα υιοθετεί η Ιταλία για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα αυστηρότερα μέτρα όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ιταλία - «Η Ουχάν της Ευρώπης»

Η Ιταλία, με 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, είναι μαζί με το Ιράν και τη Νότια Κορέα ανάμεσα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας. Είναι αναμφίβολα η ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται πιο σκληρά.

Στο Μιλάνο, οι δρόμοι ήταν ήρεμοι, σχεδόν άδειοι, χθες Κυριακή. Οι περιορισμοί οι οποίοι επιβλήθηκαν αφορούν όλη τη Λομβαρδία και τις επαρχίες Μόντενα, Πάρμα, Πιατσέντσα, Ρέτζο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο και Ούρμπινο, Αλεσάντρια, Άστι, Πάδοβα, Τρεβίζο και Βενετία.

Μουσεία, γήπεδα, πισίνες, ντισκοτέκ, παμπ και άλλα νυχτερινά κέντρα, αίθουσες παιγνίων και άλλοι χώροι δημόσιων συναθροίσεων θα πρέπει να κλείσουν, ορίζει το διάταγμα που υπέγραψε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider