Πώς απέκτησε την περιουσία του ο Μπραντ Πιτ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς απέκτησε την περιουσία του ο Μπραντ Πιτ
Ο Μπραντ Πιτ εκτός από τα έσοδα ως ηθοποιός έχει και επιπλέον κέρδη ως παραγωγός.

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ με πολλές επιτυχημένες ταινίες στην καριέρα του, ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε και με το πρώτο του Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου. Ο λόγος για τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, μόνο το 2016 είχε έσοδα περίπου 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 1991 ωστόσο, που ο Μπραντ Πιτ πήρε ως αμοιβή 6.000 δολάρια για τον ρόλο του στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ», έχουν αλλάξει πολλά.

Το 1995, ο ηθοποιός κέρδισε 4 εκατ. δολάρια για την ταινία «Seven» και το 1996, 10 εκατ. δολάρια για την ταινία «Sleepers». Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η αμοιβή του Μπραντ Πιτ ήταν γύρω στα 17,5 εκατ. δολάρια.

Στην πρόσφατη ταινία του Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» για την οποία κέρδισε και το Όσκαρ, η αμοιβή του ήταν 10 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Business Insider ωστόσο, ο Μπραντ Πιτ εκτός από τα έσοδα που έχει ως ηθοποιός, έχει και επιπλέον κέρδη ως παραγωγός.

Στην ταινία «The Big Short» με εισπράξεις 133,3 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, συμμετείχε ως παραγωγός όπως αντίστοιχα και στην ταινία «War Machine».

Το 2001 μάλιστα ο Μπραντ Πιτ και η πρώην σύζυγός του Τζένιφερ Άνιστον ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Plan B με την πρώτη ταινία παραγωγής της εταιρείας να είναι το «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

Ο Μπραντ Πιτ έχει επίσης κερδίσει αρκετά χρήματα και από τη δημοτικότητα που είχαν ως ζευγάρι με την Αντζελίνα Τζολί. Στην ταινία «Mr and Mrs Smith» όπου συμπρωταγωνιστούσαν, η αμοιβή του ήταν 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα οι δυο τους είχαν έσοδα από αποκλειστικές φωτογραφίες που έδωσαν σε περιοδικά, όπως για παράδειγμα μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών τους όταν πήραν 14 εκατ. δολάρια για να δώσουν τις αποκλειστικές φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά πήγαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με το Forbes, απο το 2004 και μέχρι τον χωρισμό του το 2016, το ζευγάρι Πιτ- Τζολί, είχε αποκτήσει 555 εκατ. δολάρια.

Φιλανθρωπική δράση και επενδύσεις σε ακίνητα

Ως ζευγάρι ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί συμμετείχαν σε πολλά φιλανθρωπικά προγράμματα ενώ προχώρησαν και στη δημιουργία του ιδρύματος Jolie-Pitt το οποίο ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Όσον αφορά στην κοινή περιουσία τους, ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία τους ήταν το «Chateau Miraval» μια έκταση 4.000 στρεμμάτων που διαθέτει ένα οίκημα 35 δωματίων και έναν πολύ αξιόλογο αμπελώνα στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. Σύμφωνα με το US Weekly το αγόρασαν έναντι 64 εκατ. δολαρίων και μάλιστα σε εκείνο το κτήμα παντρεύτηκαν.

Οι δύο τους το διάστημα που ήταν παντρεμένοι είχαν επενδύσει επίσης σε μία σειρά από ακίνητα, ανάμεσα τους, το σπίτι που ζούσαν στο Λος Άντζελες, στην Ορλεάνη, το Μανχάταν αλλά και τη Μαγιόρκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider