Κι όμως στο Νταβός δεν τρώνε χαβιάρι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κι όμως στο Νταβός δεν τρώνε χαβιάρι
Τι αποκαλύπτει ο Christophe Guiraud, ο άνθρωπος που, εδώ και 12 χρόνια, είναι υπεύθυνος για τη σίτιση όλων όσοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Από 6.000 έως 8.000 άνθρωποι περίπου τρώνε καθημερινά από την κουζίνα του χιονισμένου θέρετρου στο Νταβός της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF).

Σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό ατόμων συμπεριλαμβάνονται όλοι! Οι διεθνείς ηγέτες που συμμετέχουν, το προσωπικό, η ασφάλεια, οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν το φόρουμ. Δεν είναι λίγοι, αυτό είναι το σίγουρο. Τι τρώνε όμως;

«Δεν σερβίρουμε χαβιάρι ή φουά γκρα, ακόμη κι αν όλοι αυτό πιστεύουν», αποκαλύπτει ο Christophe Guiraud, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σίτιση όλων όσοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Δεν έχουμε σερβίρει ποτέ ούτε ένα γραμμάριο χαβιάρι»

«Όλοι φαντάζονται ότι σερβίρουμε χαβιάρι. Δεν έχουμε σερβίρει ποτέ ούτε ένα γραμμάριο χαβιάρι», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC o Guiraud, που εργάζεται στο event εδώ και 12 χρόνια.

«Σερβίρουμε πολύ απλά πράγματα. Οι άνθρωποι έρχονται στο Νταβός για να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες, έρχονται για να δουλέψουν, όχι να γευτούν ένα φανταστικό δείπνο», προσθέτει, ενώ εξηγεί πως ένα από τα εφετινά μενού, το οποίο θα σερβιριστεί στους εκπροσώπους των BP, Goldman Sachs και Facebook, περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα, μους από μπρόκολο, καπνιστό χαλούμι και κέικ σοκολάτας.

Σύμφωνα, όμως, με τον Guiraud, η διεθνής ελίτ δεν έχει κανένα πρόβλημα να φάει ένα απλό σάντουιτς. Ή μια απλή σαλάτα.

Και καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κάνει βήματα στην κατεύθυνση μιας κουζίνας, πιο φιλικής στο περιβάλλον, η πλειοψηφία του φαγητού που σερβίρεται είναι από την Ελβετία. Το 97% των τυριών που σερβίρεται είναι παραγωγής του Νταβός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider