Πόσα θα «χάνουν» το χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα θα «χάνουν» το χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αποποιηθούν τις βασιλικές υποχρεώσεις σημαίνει πως θα χάσουν ένα γενναίο ετήσιο εισόδημα.

Να δουλέψουν και να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητοι» από την βασιλική οικογένεια και τα κρατικά ταμεία επιθυμούν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση πως θέλουν να αποποιηθούν τις βασιλικές υποχρεώσεις προκάλεσε έκπληξη και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ήδη προσπαθούν να καταλάβουν πως «μεταφράζεται» αυτή η κίνηση για τα οικονομικά του βασιλικού ζεύγους.

Αυτό που τονίζουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην ανακοίνωση τους, είναι πως ουσιαστικά δεν θα λαμβάνουν πλέον το ποσοστό που τους αναλογούσε από τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες. Το ακριβές ποσό αυτής της «επιχορήγησης» είναι άγνωστο, αλλά υπολογίζεται στις 100.000 λίρες ετησίως.

Όμως, όπως σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, δε διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τα μετρητά που παίρνουν από τον πρίγκιπα Κάρολο. Συγκεκριμένα, το 2019, ο Χάρι και ο Γουίλιαμ πήραν «επίδομα» 4,9 εκατ. βρετανικές λίρες, από τα οποία περίπου τα μισά πήγαν στο ταμείο του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν.

Θα κερδίζουν λιγότερα ή περισσότερα με το νεό status;

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε επίσης περισσότερα από 20.000.000 βρετανικές λίρες από την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από την προ-γιαγιά του.

Η περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. βρετανικές λίρες και προέρχεται κυρίως από την αμοιβή της με 37.000 βρετανικές λίρες το επεισόδιο στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Suits.

Επίσης, πριν παντρευτεί τον Χάρι, η Μέγκαν έβγαζε 61.000 λίρες το χρόνο από το blog της The Tig, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Αποποιούμενη τα βασιλικά καθήκοντα η Μέγκαν Μαρκλ, πλέον, είναι ελεύθερη να το ξανανοίξει.

Ενώ, παρά την απώλεια των περίπου 100.000 το χρόνο, πρόκειται για δύο από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες στον πλανήτη και θα μπορούν πλέον να υπογράφουν συμβόλαια πολλών μηδενικών για ομιλίες και συνεργασίες.

Ενώ πιθανολογείται πως θα ακολουθήσουν το «παράδειγμα» του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοιεί ομιλίες, γράφει βιβλία και συνεργάζεται με το Netflix για ντοκιμαντέρ και εκπομπές που του προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές αμοιβές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider