Γερμανία: Δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις το SPD, παρά την αλλαγή ηγεσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις το SPD, παρά την αλλαγή ηγεσίας
Στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αλλαγή ηγεσίας, το άλλοτε κραταιό SPD καταποντίζεται ακόμα περισσότερο.

Οι προσδοκίες που γεννήθηκαν στο SPD για δημοσκοπική ανάκαμψη, μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τους Σάσκια Εσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, που προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα, φαίνεται να διαψεύδονται.

Στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αλλαγή ηγεσίας, το άλλοτε κραταιό SPD καταποντίζεται ακόμα περισσότερο, αφού συγκεντρώνει μόλις το 11% των προτιμήσεων, τρεις μονάδες λιγότερες από αντίστοιχη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Αντίθετα, οι πολιτικοί αντίπαλοί του ενισχύονται. Οι Χριστιανοδημοκράτες ανέβηκαν στο 28% και οι ακροδεξιοί του AfD, που εξελίσσονται σε μεγάλο μπελά για το γερμανικό πολιτικό σύστημα, αύξησαν το ποσοστό τους στο 14%.

Εξήγηση συγκεκριμένη, προς το παρόν, δεν μπορεί να δοθεί. Οι Εσκεν και Μπόργιανς πάντως έχουν εκφράσει ζωηρές αμφιβολίες για τη συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με την Ανγκελα Μέρκελ πιστεύοντας ότι η μακροχρόνια κυβερνητική συνύπαρξη με το πολιτικό αντίπαλο δέος έφθειρε το ιστορικό κόμμα τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider