Μηνιαία αύξηση 1,5% στις γερμανικές εξαγωγές - Κατέγραψαν υψηλό 2 ετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνιαία αύξηση 1,5% στις γερμανικές εξαγωγές - Κατέγραψαν υψηλό 2 ετών
Τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και σχεδόν 2 χρόνια κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές.

Τη μεγαλύτερη αύξησή τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση το γ' τρίμηνο.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση κατά 0,4%.

«Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βιομηχανία είναι σε ύφεση, ολόκληρη η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει μια ακόμα συρρίκνωση –και άρα μια τεχνική ύφεση—την τελευταία στιγμή», σχολίασε ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος στην ING.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο ενώ τα πρόσφατα στοιχεία υποδήλωσαν κακές επιδόσεις για τη μεταποίηση το τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γερμανία σε τεχνική ύφεση – που ορίζεται ως δύο συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Σεπτέμβριο. Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 19,2 δισεκ. ευρώ από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 18,7 δισεκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εισαγωγές να παραμείνουν αμετάβλητες και εκτιμούσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 18,1 δισεκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider