Στα «σκουπίδια» πέταξε την επιστολή Τραμπ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «σκουπίδια» πέταξε την επιστολή Τραμπ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η επιστολή είχε εκφράσεις όπως «Μην παριστάνεις τον σκληρό!» και «μη γίνεσαι ανόητος!».

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική εισβολή στη Συρία, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το CNN Turk, η αντίδραση του Τούρκου προέδρου στην επιστολή του Αμερικανού ομόλογού του, ήταν να την απορρίψει.

«Ο Ερντογάν απέρριψε την επιστολή του Τραμπ και την πέταξε στα σκουπίδια. Η καλύτερη απάντηση στην επιστολή ήταν η «Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας—στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, τονίζεται στο κείμενο.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», προστάζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider