Μέρκελ: Ανησυχώ για την πορεία της Ευρώπης - Μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Ανησυχώ για την πορεία της Ευρώπης - Μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης
Την ανησυχία της για την πορεία της Ευρώπης εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ (CDU) στη εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung.

«Αυτό με κάνει να έχω ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, για να ασχοληθώ από κοινού με άλλους με τη μοίρα της Ευρώπης», όπως τόνισε.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε μετ΄επιτάσεως την καλή της σχέση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν - παρά τις προφανείς διαφορές. Απέκρουσε, επίσης, την κατηγορία ότι βάζει φρένο στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε καταστήσει τον Απρίλιο σαφές ότι θεωρεί δυνατό να αναλάβει μετά την θητεία της στην καγκελαρία έναν ευρωπαϊκό ρόλο: «Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ ότι η Α. Μέρκελ θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν είναι μόνο μια σεβαστή προσωπικότητα, αλλά ένα συνολικό έργο τέχνης», είχε πει σε συνέντευξή του και είχε προσθέσει ότι διαθέτει «εξαιρετικά υψηλού επιπέδου κατάρτιση» για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Οι εικασίες φέρουν την κ. Μέρκελ να διαδέχεται τον Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου μπορεί να φέρει την μεγάλη εμπειρία της ως διαπραγματεύτριας, καταλήγει το dpa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider