Αηδιασμένος από τη στάση του Τραμπ δηλώνει ο Ρόμνεϊ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αηδιασμένος από τη στάση του Τραμπ δηλώνει ο Ρόμνεϊ
Καταγγέλλει την «ανεντιμότητα» του μεγιστάνα των ακινήτων όσον αφορά την απόπειρα επηρεασμού των προεδρικών εκλογών του 2016.

«Αηδιασμένος» από τη στάση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του περιβάλλοντός του όσον αφορά την έρευνα για τη φερόμενη απόπειρα επηρεασμού του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ από τη Ρωσία το 2016, δήλωσε χθες ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, καταγγέλλοντας την «ανεντιμότητα» του μεγιστάνα των ακινήτων.

Ο Ρόμνεϊ, εκλεγμένος γερουσιαστής του GOP στη Γιούτα, ο οποίος εναλλάξ επικρίνει με σφοδρότητα ή μοιάζει να συμφιλιώνεται με τον Τραμπ και την κυβέρνησή του, αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που αναφέρεται στο κείμενο στις προσπάθειες του ενοίκου του Λευκού Οίκου να παρακωλύσει κάθε προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν σχέσεις ανάμεσα στην εκστρατεία του και τη Μόσχα.

Ο Ρόμνεϊ χαρακτήρισε «καλή είδηση» το γεγονός ότι ο Μάλερ έκρινε πως δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ζητήσει να απαγγελθούν κατηγορίες σε εν ενεργεία πρόεδρο για παρακώλυση της δικαιοσύνης, διότι όπως εξήγησε αυτό θα προκαλούσε συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ.

«Ακόμα κι έτσι, είμαι αηδιασμένος από την έκταση και τη διαβρωτικότητα της ατιμίας και της παραπλάνησης από πρόσωπα που βρίσκονται σε κορυφαία αξιώματα του τόπου μας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου», ανέφερε ο γερουσιαστής σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Μου προκαλεί επίσης φρίκη το ότι, μεταξύ άλλων, συμπολίτες μας που εργάζονταν σε μια προεδρική προεκλογική εκστρατεία καλωσόρισαν τη βοήθεια της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που είχαν αποσπαστεί παράνομα• το ότι κανένας τους δεν φρόντισε να ενημερώσει τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου• και το ότι ο πρόεδρος αυτής της εκστρατείας προωθούσε ενεργά ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Ρόμνεϊ είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, πάντως μετεκλογικά είχε εξεταστεί για σύντομο διάστημα το ενδεχόμενο να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του μεγιστάνα.

Η αιχμηρή τοποθέτησή του έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τους πανηγυρισμούς άλλων Ρεπουμπλικάνων, που ανακήρυξαν την έκθεση Μάλερ «νίκη» για τον πρόεδρο. Ο δισεκατομμυριούχος αποκαλούσε αενάως την έρευνα «κυνήγι μαγισσών» επιμένοντας ότι δεν υπήρξε «καμία σύμπραξη» με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ παραμένει δημοφιλής στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, αλλά εάν βρισκόταν αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο όπως ο Ρόμνεϊ στην εσωκομματική διαδικασία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 τα πράγματα θα μπορούσαν να αποδειχθούν αρκετά πιο περίπλοκα από όσο ελπίζει ο πρόεδρος, που ήδη εξαγγέλλει πως θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Ο Ρόμνεϊ ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα. Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προχώρησαν χθες σε νομικές κινήσεις για να πάρουν στα χέρια τους ολόκληρη την έκθεση Μάλερ, χωρίς τις περικοπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider