«Πολλαπλασιάζονται» οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία - Θα ξεπεράσουν τους 1.000

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πολλαπλασιάζονται» οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία - Θα ξεπεράσουν τους 1.000
Θα ξεπεράσουν τους 1.000 οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Ασία φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι «έτοιμη» να επεκτείνει αυτό το προβάδισμα ακόμα περισσότερο, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, η έκθεση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Knight Frank, διάσημη εταιρεία real estate με βάση το Λονδίνο, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ασία προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από 1.000 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια!

Μέχρι το 2023, ο παγκόσμιος «πληθυσμός» δισεκατομμυριούχων αναμένεται να φτάσει τα 2.696 άτομα - με την Ασία να αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Πέρυσι, σύμφωνα με τη γνωστή έκθεση «Wealth Report» για το 2019, η Ασία είχε 787 δισεκατομμυριούχους. Ξεπερνώντας με διαφορά τους 452 δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη και τους 631 στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η έκθεση περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ανάπτυξη του πλούτου θα διαδραματιστεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, λαμβάνοντας υπόψην τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και το Brexit.

«Παρά τις δυσμενείς οικονομικές προβλέψεις, η δημιουργία πλούτου θα παραμείνει σταθερή το 2019», δήλωσε στην έκθεση ο Λίαμ Μπέιλι, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της εταιρείας Knight Frank.

Ενώ, υπογράμμισε ότι η Ασία θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Από τις οικονομίες 59 χωρών που αναλύθηκαν, 8 από τους 10 πρώτους ταχύτερα αναπτυσσόμενους πλούσιους πληθυσμούς κατοικούν σε ασιατικά έθνη.

Συγκεκριμένα, οι χώρες της περιοχής θα δουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε άτομα με εξαιρετικά υψηλό καθαρό κέρδος (UHNWI) - τα οποία εκτιμώνται σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider