«Αυγατίζουν» οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αυγατίζουν» οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία

Η Ασία κατόρθωσε να υποσκελίσει τη Βόρεια Αμερική όσον αφορά στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων κατοίκων της, ενώ παγκόσμια «πρωταθλήτρια» των κροίσων παραμένει η Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Wealth-X για το 2018, στην Ασία ζουν σήμερα 784 κροίσοι -τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Στη Βόρεια Αμερική, αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι μειώθηκαν κατά 11,2% σε 727.

Σε επίπεδο χώρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία των πλουσιότερων ανθρώπων -680 στο σύνολό τους. Στην Ασία, πρώτη σε μεγιστάνες έρχεται η Κίνα, καταγράφοντας άλμα 49,4% το 2017 στον συνολικό πλούτο που διαμορφώθηκε στα 2,3 τρισ. Δολάρια.

Η συγκέντρωση των κροίσων στην Ασία, όμως, υποδεικνύει μια τάση για το πώς μετακινείται ο πλούτος σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ασία βρίσκεται σήμερα το 28,5% των δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι ανέρχονται σε 2.754 συνολικά.

Στην πρώτη θέση παραμένει, βέβαια, η Ευρώπη, με το 29,8 των κροίσων να ζει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Μέση Ανατολή, συγκεντρώνοντας το 6,9% μόλις των δισεκατομμυριούχων, ενώ ακολουθούν η Λατινική Αμερική και η Καραΐβική με 5,7%. Στην Αφρική και τον Ειρηνικό απαντούν το 2% των παγκόσμιων κροίσων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider