Τrump: Ας διαλυθεί το ΝΑΤΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τrump: Ας διαλυθεί το ΝΑΤΟ

Βολές κατά των συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε εκ νέου ο Donald Trump, επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Αψηφώντας την προτροπή του Αμερικανού προέδρου Barack Obama να κατεβάσει τους τόνους της ρητορικής του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Trump εξαπέλυσε νέα επίθεση στους συμμάχους της χώρας του στο NATO, καταγγέλλοντας χαρακτηριστικά πως «δεν συνεισφέρουν όσα τους αναλογούν».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του στην πόλη Ρασίν της πολιτείας Ουισκόνσιν, ανέφερε πως οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού «δεν καταβάλλουν αυτό που τους αναλογεί» και έκρινε πως η διεθνής στρατιωτική συμμαχία των 28 κρατών έχει «περιπέσει σε αχρηστία».

«Είτε θα πληρώσουν και για όσα οφείλουν από το παρελθόν, ή πρέπει να φύγουν. Κι αν αυτό διαλύσει το NATO, ας διαλυθεί το NATO», τόνισε χαρακτηριστικά ο Donald Trump.

Ο Donald Trump έχει επικρίνει επανειλημμένα τους συμμάχους της χώρας του στο NATO τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν στον προεκλογικό διάλογο των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider