Credit Suisse: Τραυματική εμπειρία η αύξηση των επιτοκίων της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Τραυματική εμπειρία η αύξηση των επιτοκίων της Fed

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον αντίκτυπο που θα έχει στις αγορές η αύξηση των επιτοκίων της Fed κρούει η Credit Suisse, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα των διεθνών χρηματιστηρίων στην περίπτωση αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας για πρώτη φορά μετά το 2006.

«Τυχόν αύξηση των επιτοκίων της Fed από τα μηδενικά επίπεδα του 0-0,25% μπορεί να αποδειχθεί ένα τραυματικό γεγονός για τις αγορές, γιατί αυτόματα θα μπει τέλος στην περίοδο των χαμηλών επιτοκίων. Θα είναι τέλος εποχής», προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, αποτιμώντας μια προς μια όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη δράση της Fed σε άμεση συνάρτηση με την πορεία των αγορών.

«Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να οδηγήσουν στο τέλος σε μια τραυματική εμπειρία», τονίζει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Όπως προσθέτει, η παγκόσμια οικονομία και οι διεθνείς αγορές είχαν εισέλθει σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων. Εάν μπει τέλος σε αυτή την περίοδο και τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται, τότε σίγουρα θα υπάρξει αντίκτυπος.

Αναφερόμενος γενικότερα στη δράση των κεντρικών τραπεζών διεθνώς, ο ισχυρός άντρας της Credit Suisse εκφράζει την ανάγκη της μεταξύ τους επικοινωνίας, μιας επικοινωνίας που θα την διακατέχει η διαφάνεια και η αξιοπιστία.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διεθνών αγορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας προβλέπει πως το 2016 δεν θα είναι ένα εύκολο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider