Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει σήμερα Δευτέρα στις 14:00 μετά το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τη δεύτερη δέσμη μέτρων.

Η αρχή θα γίνει στις διαρκείς επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων - Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να περάσει αύριο στις 09:30 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκεί η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 ωρών, δηλαδή το απόγευμα της Τρίτης
Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς και το νέο πλαίσιο για την ανάθεση της διαχείρισης ή πώλησης «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, επίσης, ρυθμίσεις για την αυτόματη επιστροφή (clawback) νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης στο Δημόσιο, ενώ κυρώνονται μια σειρά συμφωνίες που αφορούν τροποποιήσεις συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων. 
Επιπλέον, περιλαμβάνονται διατάξεις για το ΕΣΠΑ, για τη διαδικασία χρηματοδότησης ερευνητικών φορέων, για τη ρύθμιση των τοπικών οίνων και για το ΤΑΙΠΕΔ.