Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ανησυχία για τις μεταλλάξεις κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ανησυχία για τις μεταλλάξεις κορονοϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων από τις μεταλλάξεις του ιού.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 484 κρούσματα, 17 θανάτους, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται στους 255. Σημειώνεται πως συνολικά 108 στελέχη με μεταλλάξεις αναδείχθηκαν μετά από γονιδιωματική ανάλυση 200 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 12-27 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider