Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της Δευτέρας στον απόηχο των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τη μεγάλη πλέον πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη FED το Δεκέμβριο. Όπως σημειώνει ο Randy Frederick, trader της αγοράς παραγώγων, «η αγορά αναμένεται να είναι αρκετά χαλαρή και σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τις συζητήσεις για την αύξηση των επιτοκίων το Δεκέμβριο».

Σύμφωνα με τον οργανισμό CME, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων το Δεκέμβριο σκαρφάλωσε από 58% στο 70%.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,8% στις 17.767,59 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,71% στις 2.084,23 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,56% στις 5.118, 26 μονάδες.

Η Wall Street μετρά έξι συνεχόμενες εβδομάδες κερδοφορίας, ενώ με το κλείσιμο της Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να σημειώσουν τη μακρύτερη περίοδο εβδομαδιαίων κερδών από πέρυσι.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων η Sotheby’s ανακοίνωσε μείωση ζημιών για το γ΄ τρίμηνο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 17,9 εκατ. δολάρια έναντι των 27,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Berkshire Hathaway Inc. ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν το γ΄ τρίμηνο στα 9,43 δισ. δολ. από 4,62 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.