Tη μάχη στη Βουλγαρία έχασε ο Πάνος Γερμανός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tη μάχη στη Βουλγαρία έχασε ο Πάνος Γερμανός

Τη μάχη για την απόκτηση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού Ομίλου της Βουλγαρίας, της Vivacom, έχασε ο έλληνας επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.
Η Vivacom πέρασε στον βουλγαρικής καταγωγής επιχειρηματία Spass Roussev o οποίος υπέβαλλε και την μεγαλύτερη προσφορά ύψους 330 εκατ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό ο Πάνος Γερμανός συμμετείχε μέσω της εταιρείας του, Olympia από κοινού με το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο Third Point LLC, ενώ προσφορά υπέβαλλε και ο Marc Schneider, συνιδρυτή του ευρωπαϊκού ομίλου καλωδιακής τηλεόρασης UPC, ο οποίος υποστηρίζεται οικονομικά από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC.

Σε δηλώσεις του ο κ. Roussev αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση των χρημάτων για την εξαγορά της Vivacom.
Eπίσης ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τα μελλοντικά του σχέδια για τον τηλεπικοινωνιακό Όμιλο.

Να σημειωθεί ότι η Vivacom, μετά την ιδιωτικοποίησή της το 2004 πέρασε στον έλεγχο της AIG Investments, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε PineBridge Investments. Ακολούθησαν νέες μετοχικές αλλαγές με την βουλγαρική τράπεζα Corporate Commercial Bank (CCB) να αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών και την ρωσική τράπεζα VTB το 33%.

Η Vivacom έχει τζίρο περίπου 411 εκατ. ευρώ και διαθέτει δίκτυο 230 καταστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider