Μια ελληνική startup, η Novoville, στη μάχη κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια ελληνική startup, η Novoville, στη μάχη κατά του κορονοϊού
Η Novoville σε συνεργασία με την βρετανική Peopletoo, πρόκειται να λανσάρουν μια νέα ψηφιακή υπηρεσία διασύνδεσης εθελοντών με τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η ελληνική νεοφυής εταιρεία Novoville που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες σε δήμους της Ελλάδας και της Μ. Βρετανίας, διακρίθηκε μεταξύ 1.600 εταιρειών στον εθνικό διαγωνισμό καινοτομίας που διοργάνωσε το NHS (βρετανικό Ε.Σ.Υ) και το αντίστοιχο υπουργείο Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας.

Στόχος του διαγωνισμού με την ονομασία “TECHFORCE19”, ήταν η αξιοποίηση άμεσα υλοποιήσιμων καινοτόμων λύσεων, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Η Novoville σε συνεργασία με την βρετανική Peopletoo, πρόκειται να λανσάρουν μια νέα ψηφιακή υπηρεσία συνολικής διαχείρισης εθελοντών και διασύνδεσης τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες, για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών ευπαθών ομάδων σε τοπικό επίπεδο.

Συνολικά 18 ψηφιακές καινοτομίες επιλέχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από τη βρετανική κυβέρνηση, με στόχο τις επόμενες εβδομάδες να ριχθούν στην μάχη κατά των σοβαρών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία στη Βρετανία.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε πόσο καινοτόμες, ψηφιακές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κοινωνικής απομόνωσης και να υποστηρίξουν ορισμένα από τα πιο ευάλωτα άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Σίμον Κλάρκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider