Πληθαίνουν οι αυτόματοι πωλητές στην Αθήνα με φρέσκους χυμούς από την Άρτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληθαίνουν οι αυτόματοι πωλητές στην Αθήνα με φρέσκους χυμούς από την Άρτα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας βλέπει την επένδυση του στους αυτόµατους πωλητές να αποδίδει καρπούς.

Την προτίµηση των καταναλωτών έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα µηχανήµατα του Αγροτικού Συνεταιρισµού Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Άρτας.

Οι αυτόματοι πωλητές χυμού βρίσκονται σε πέντε κεντρικά σημεία της Αθήνας και προσφέρουν φρέσκο χυµό πορτοκάλι και ακτινίδιο στην τιµή του 1 ευρώ.

Μέλος του διοικητικού συµβουλίου της ΑΣΕΑ Αρτας, Γιώργος Σιαφαρίκας, μίλησε στην «Ημερησία» και δήλωσε πως η απήχηση των αυτόµατων πωλητών του συνεταιρισµού αυξάνεται µέρα µε τη µέρα, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν την προσπάθεια. «Ξεκινήσαµε αυτό το εγχείρηµα πριν από επτά µήνες, µε σκοπό να προωθήσουµε τα προϊόντα µας (πορτοκάλια και ακτινίδια) και να πετύχουµε καλύτερες τιµές για τα µέλη µας» σηµειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Σιαφαρίκας επισηµαίνει πως η ανάπτυξη γίνεται σταδιακά και µε µελετηµένα βήµατα, τονίζοντας πως αποφεύγονται τα µεγάλα ανοίγµατα που θα µπορούσαν να γυρίσουν «µπούµερανγκ», όπως συνέβη µε ανάλογες προσπάθειες.

Το πλεονέκτηµα, σύµφωνα µε τον ίδιο, είναι η έµφαση στην ποιότητα και τη φρεσκάδα καθώς δεν γίνεται προσθήκη ζάχαρης ή νερού, αλλά και η ελληνική πρώτη ύλη, παρά το υψηλότερο κόστος που συνεπάγεται. «Θα µπορούσαµε να είχαµε κέρδος, ωστόσο επιλέξαµε συνειδητά να έχουµε ελληνικά πορτοκάλια, ενώ θα µπορούσαµε να εισάγουµε από το Μαρόκο ή την Τουρκία, ενώ αποφασίσαµε να πληρώνουµε µε κανονικούς µισθούς όσους ασχολούνται µε αυτήν τη δραστηριότητα» υπογραµµίζει ο κ. Σιαφαρίκας. Ακόµη ένα στοιχείο που κάνει την πρωτοβουλία των συνεταιριστών της Αρτας να ξεχωρίζει είναι ότι ο καταναλωτής βλέπει τη διαδικασία της χυµοποίησης µέσα από το παράθυρο που υπάρχει στο µηχάνηµα, ιταλικής προέλευσης.

Σχέδιο για επέκταση

Στα άµεσα σχέδια είναι η τοποθέτηση και άλλων µηχανηµάτων στην Αθήνα και µελλοντικά και σε άλλα σηµεία της χώρας, ενδεχοµένως και σε συνεργασία µε άλλους συνεταιρισµούς που ασχολούνται µε την παραγωγή και καλλιέργεια φρούτων. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ το insider.gr, τη συνεργασία µεταξύ των συνεταιρισµών προωθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο την προηγούµενη εβδοµάδα συγκάλεσε σχετική σύσκεψη στο υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε ότι για την υλοποίηση του εγχειρήµατος είναι διαθέσιµοι όλοι οι σταθµοί του µετρό και σε επόµενη συνάντηση θα διερευνηθούν και άλλοι διαθέσιµοι δηµόσιοι χώροι. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισµών δήλωσαν πως θα εξετάσουν το ενδεχόµενο δηµιουργίας σύµπραξης, στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονοµίας που προωθεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να δηµιουργήσουν µεγαλύτερη οικονοµία κλίµακας και να αποδώσει καλύτερα το εγχείρηµα για όλους.

Σήµερα τα µηχανήµατα βρίσκονται σε πέντε σηµεία: στους σταθµούς του µετρό σε Σύνταγµα και Οµόνοια, στον σταθµό του ΟΣΕ στον Σταθµό Λαρίσης, στο Ολυµπιακό Κολυµβητήριο (περιοχή Γουδή) και στην αίθουσα ψυχαγωγίας «2001» (στην αρχή της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider