Νέος μετασεισμός στην Ελασσόνα - 60 δονήσεις μέσα σε 51 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος μετασεισμός στην Ελασσόνα - 60 δονήσεις μέσα σε 51 ώρες
Αίτημα των τοπικών αρχών ώστε να μην ισχύσουν από αύριο οι έκτακτοι περιορισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ακόμα ένας μετασεισμός σημειώθηκε την Παρασκευή στην Ελασσόνα, μεγέθους 3,3 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 14:13 με εστιακό βάθος τα 10 χλμ και στα 22 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Όπως ανέφερε το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, πρόκειται για την 60η σεισμική δόνηση που σημειώνεται στον ελλαδικό χώρο για τις τελευταίες 51 ώρες, με αποκορύφωμα τον σεισμό των 6 Ρίχτερ την Τετάρτη και τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Στην περιοχή συνεχίζονται οι καταγραφές για τις ζημιές που άφησαν οι σεισμοί, με την ανησυχία των κατοίκων να παραμένει έντονη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κάλεσε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Αγιάς, οι οποίοι ζήτησαν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί των μετακινήσεων στους πολίτες και να γίνει άμεση άρση της ένταξης της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της πανδημίας, επειδή στον νομό επικρατούν ειδικές συνθήκες.

Ζητήθηκε επίσης να εμβολιασθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην βοήθεια που παρέχεται προς την σεισμόπληκτη περιοχή, όπως και όλοι οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής.

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ζήτησαν επίσης την αποστολή στα σεισμόπληκτα χωριά μεγάλων οικίσκων και κοντέινερς ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες τόσο των υπηρεσιών, όσο και των κατοίκων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ελασσόνα: Για ισχυρούς μετασεισμούς όλη την εβδομάδα προειδοποιούν οι σεισμολόγοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider