Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τα αρνείται όλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τα αρνείται όλα
Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. 

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση.

Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια -η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης- ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μετέβη με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθούν, όπως είπαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, όπως φημολογείται, με βάση τα όσα καταγγέλλονται γι' αυτόν το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι είναι στη διάθεση των αρχών, αν χρειαστεί. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.

Συνήγορος Δημήτρη Λιγνάδη: Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται

Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ.

Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δ.Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, ανέφερε: «Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται».

Σημειώνεται πως εχθές το βράδυ, ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, έλαβε μία ακόμη κρίσιμη κατάθεση για την υπόθεση. Μετά την κατάθεση γυναίκας χθες το απόγευμα, ο Εισαγγελέας εξέτασε τη νύχτα μάρτυρα που προτάθηκε από τον 25χρονο ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση για βιασμό που υπέστη από τον καταγγελόμενο το 2010 ενόσω ήταν 14 ετών.

Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στην μήνυση του ο 25χρονος,γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στην συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες του Δ. Λιγνάδη, δηλώνει η ΜΚΟ SolidarityNow

Η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow διαψεύδει αναφορές στον Τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή της σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή της δηλώνει «κατηγορηματικά» ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή «με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».

Όπως διευκρινίζει, πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την προσωρινή φιλοξενία 170 ασυνόδευτων παιδιών σε δομές στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Κόνιτσα. Προ του 2020, παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες, όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.

Σε ό,τι αφορά προγράμματα ή δράσεις ανηλίκων, σημειώνει ότι εφαρμόζει με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση, τα οποία περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανηλίκους, την παρουσία τρίτων, καθώς και άλλες δικλείδες ασφαλείας.

Τέλος, το SolidarityNow εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις».

Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι άνθρωποι του SolidarityNow δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με σχολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας με σεβασμό στα παιδιά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και skai.gr

Διαβάστε επίσης

Υπ. Δικαιοσύνης: «Οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider