Άνοιγμα σχολείων: Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου νέα συνεδρίαση για τις τελικές αποφάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιγμα σχολείων: Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου νέα συνεδρίαση για τις τελικές αποφάσεις

Μετά την Πρωτοχρονιά θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αφού σταθμιστούν και τα νεότερα δεδομένα με την διασποράς της νόσου του κορονοϊού.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο αποθάρρυνε τους ειδικούς από το να ανακοινώσουν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ζητώντας πίστωση χρόνου για να λάβουν αποφάσεις, έχοντας στο μεταξύ εκτιμήσει περισσότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν και τις επόμενες μέρες.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με την Επιτροπή των ειδικών, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων και οι τελικές αποφάσεις παραπέμπονται σε νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις από λοιμοξιολόγους και ειδικούς, ενώ ως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία είναι η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση προτίθεται να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά να προηγηθούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως στα λύκεια, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και η Βάνια Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 1.047 νέα κρούσματα - 458 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider