Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
Σε 23 ανήλθαν οι παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας την Τρίτη, σε 72 για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, ενώ έγινε μία σύλληψη.

Στη βεβαίωση 23 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Τρίτη 12 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 10, στο Βόρειο Αιγαίο 7, στη Δυτική Ελλάδα 4, μία στην Ήπειρο και μία στην Κρήτη.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί, συνολικά, 286 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Μέχρι τις 18 Μαΐου δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: Στην Κεντρική Μακεδονία 30, στην Αττική 12, στη Θεσσαλονίκη 11, στη Δυτική Ελλάδα 8, στη Θεσσαλία 4, στη Στερεά Ελλάδα 3, στην Πελοπόννησο 2, μία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μία στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη του μέτρου έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί 889 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκε μία παράβαση και συνελήφθη ένα άτομο. Από την έναρξη του μέτρου έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 614 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 600 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.