Το παρασκήνιο της παραίτησης Μιχαλέλη –Η επιστολή προς τους συνεργάτες του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το παρασκήνιο της παραίτησης Μιχαλέλη –Η επιστολή προς τους συνεργάτες του
Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη διοίκηση του καναλιού ήταν ο βασικός λόγος για την παραίτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης και Ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, οι λόγοι της παραίτησης συνδέονται άμεσα με την στρατηγική του τομέα της ενημέρωσης του Open, με τον κ. Μιχαλέλη να έχει τονίσει επανειλημμένως ότι το κανάλι θα πρέπει να έχει περισσότερα χαρακτηριστικά ενημέρωσης. Ήταν μια συζήτηση που είχε κρατήσει υπερβολικά πολύ καιρό, με αποτέλεσμα το έμπειρο στέλεχος να υποβάλλει την παραίτησή του.

Το χρονικό μιας παραίτησης

Η τελευταία πράξη του έργου παίχτηκε νωρίτερα σήμερα, με το κανάλι να ανακοινώνει τις εξελίξεις με ένα λιτό κείμενο. «Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης και Ειδήσεων Δημήτρη Μιχαλέλη.

Το OPEN τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και την προσφορά του στον τομέα Ενημέρωσης του σταθμού και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά επαγγελματικά του βήματα».

Στην πραγματικότητα, το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαρτίου ο κ. Μιχαλέλης είχε κατέθεσε την παραίτησή του μαζί με ένα αναλυτικό, τετρασέλιδο υπόμνημα όπου εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ήταν ουσιαστικά μια τελευταία κίνηση να εξηγήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανάγκη να ενισχυθεί ο ενημερωτικός τομέας του καναλιού, ειδικά μεσούσης της πρωτόγνωρης συγκυρίας που βιώνουμε.

Οι ημέρες πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ένα μήνα αργότερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Απριλίου, και ενώ έγιναν προσπάθειες από πρόσωπα κλειδιά να τον μεταπείσουν, οριστικά έγινε αποδεκτή η παραίτησή του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεώτερο σχετικά με αντικατάσταση του, όπως εντός των επομένων ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις που έχουν στελέχη του ομίλου με ενδιαφερόμενους.

Κύκλοι της αγοράς πάντως εξήραν το έργο του κ. Μιχαλέλη, τονίζοντας πως ματάφερε σε έναν εν λειτουργία σταθμό να φτιάξει ενημερωτικό πρόγραμμα, το οποίο με βάση τα στοιχεία είχε εξαιρετικά αξιοπρεπή παρουσία και μεγάλη δυναμική.

Η επιστολή στους συνεργάτες του

Ο ίδιος κ. Μιχαλέλης, τη στιγμή που ανακοινώθηκε η παραίτησή του έσπευσε να επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του στέλνοντας επιστολή και ευχαριστώντας τους «για το τόσο έντονο και αγωνιώδες ταξίδι που κάναμε μαζί».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως:

Αποχωρώ έχοντας τη βεβαιότητα πως κάναμε ό,τι ήταν καλύτερο για να στηθεί και να σταθεί ένα νέο κανάλι στα πόδια του. Και για να μπορεί από εδώ και πέρα να μπει σε ένα νέο κύκλο.

Αποχωρώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας δημοσιογράφων που πέτυχε κάτι μοναδικό: από το «τίποτα» να σταθεί όρθια σε τρείς αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με -κατά γενική ομολογία- εξαιρετικό τρόπο και πριν καν το ΟΡΕΝ κλείσει εννέα μήνες ζωής. Αλλά και να προσφέρει ενημέρωση χωρίς «δουλείες» και τα όποια λάθη να είναι «δικά μας» και όχι από αγνώστους υποβολείς ή φιλοδοξίες και κρυφές ατζέντες στελεχών.

Αποχωρώ με την Ευχή και την Ελπίδα, η κορυφή -την οποία αξίζετε- να είναι κοντά.

Αποχωρώ με τη χαρά ότι γνώρισα συνεργάτες που θέλησαν να μοιραστούν το ίδιο τηλεοπτικό «όνειρο».

Αποχωρώ με την αίσθηση ότι προσωπικώς τίμησα κάθε συμφωνία που είχαμε κάνει με καθένα χωριστά και με τη βεβαιότητα ότι κανένας δεν αδικήθηκε. Ασφαλώς μπορεί να υπήρχαν προσωπικές επιθυμίες που δεν ικανοποιήθηκαν.

Αποχωρώ με τη χαρά ότι παρά τις πολλές δυσκολίες δεν χτίσαμε «Βυζάντια», που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει όλους στη διαδρομή μας.

Αποχωρώ, αδυνατώντας να βρω τα κατάλληλα λόγια να σας Ευχαριστήσω!!»

Επιπλέον, τονίζει πως

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δημιουργήσατε «κάτι», όχι από το μηδέν, αλλά από πολύ πιο κάτω. Όχι απλά ένα νέο κανάλι! Μετακόμιση, νέα κτήρια, νέοι συνάδελφοι, νέα μηχανήματα, νέες εγκαταστάσεις, νέες απαιτήσεις, νέος τρόπος εργασίας, νέο πρόγραμμα. Κι όλα αυτά με το «κανάλι» σε λειτουργία. Ένα κανονικό κανάλι θα θεωρούσε «επίτευγμα» αν κατάφερνε να συνδυάσει δυο από τα παραπάνω. Εσείς όμως τα πετύχατε όλα μαζί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το «αφαιρέσει», να το «ακυρώσει» ή να το «μηδενίσει»!

Δεν έχει σημασία, αν ό,τι έγινε ήταν καλό, μέτριο ή κακό. Έτσι κι αλλιώς, πάντα όποιος φεύγει θεωρεί ότι όλα έγιναν «καλώς» και κάποιος που έρχεται πιστεύει ότι έγιναν «κακώς». Έτσι κι αλλιώς καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, τόσο για τα γεγονότα, όσο και για τους άλλους.

Πλην όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει: το κανάλι είναι εδώ με Ειδησεογραφικά και Ενημερωτικά προγράμματα, τα οποία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΟΡΕΝ πηγαίνουν συνεχώς καλύτερα. Πολύ δε καλύτερα, αν τα συγκρίνει κάποιος με αντίστοιχα παραδείγματα «νεότευκτων» καναλιών από το παρελθόν.

(σ.σ: κι επειδή πολλά λέγονται και γράφονται θα δείτε λίγο πιο κάτω τους αδιάψευστους μάρτυρες: τους «αριθμούς». Και τη σύγκριση των ενημερωτικών προγραμμάτων του ΟΡΕΝ πέρσι με φέτος).

OPEN-Τηλεθέαση



* Μέχρι την ημέρα που ενοποιήθηκαν (16/03/2020) λόγω κορωνοϊού και μέτρων προφύλαξης.

Όμως από τον Ιανουάριο του 2020 κι εντεύθεν η σκέψη και η στρατηγική που μας είχαν φέρει μέχρι εκείνο το σημείο, άρχισαν να μην συμβαδίζουν με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.