Συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από την Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τετάρτη ανακοίνωσε 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στην Ελλάδα. Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων οι 21 με υποκείμενο νόσημα.

Ο διάσημος λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 78 νέα κρούσματα του Covid-19 με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 821. Από το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα, οι 134 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ οι 53 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη ανέφερε.

«Η επιδημία συνεχίζεται, χωρίς να έχει επιθετική αύξηση», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας πως ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία, και φυσικλα μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους. Τέλος, 36 συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους, είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη.