Λέκκας: Ανησυχεί για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέκκας: Ανησυχεί για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Δεν αποκλείει τη σύνδεση ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη με την Ελλάδα ο πρόεδρος του οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Την ανησυχία του για ένα σεισμό πάνω από 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη διατύπωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με αφορμή το σεισμό που έγινε χθες, ο κ. Λέκκας είπε με σαφήνεια ότι οι απόψεις των επιστημόνων είναι συγκλίνουσες ότι έως το 2022 θα εκδηλωθεί σεισμός περίπου 7,2 Ρίχτερ νότια της Κωνσταντινούπολης.

«Το ρήγμα της Ανατολίας παρουσιάζει μεγάλη περιοδικότητα» είπε και πρόσθεσε «Ο σεισμός των 5,8 αφαίρεσε τμήμα της δύναμης του ρήγματος, όμως η κύρια δύναμη παρέμεινε, από το από το 5,8 ως το 7 έχει απόσταση. Δεν αποκλείεται να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό, γιατί δεν έχει σπάσει όλο το κομμάτι του ρήγματος».

«Φοβόμαστε σεισμό μεγαλύτερο των 7 Ρίχτερ, δεν είναι μόνο δική μου άποψη είναι 5 ακόμα επιστημόνων» πρόσθεσε.

Για τη σύνδεση ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη με την Ελλάδα, είπε «tο εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι ότι μετά το 1999 είχαμε σεισμό και στην Ελλάδα. Μπορεί να επηρεάσει αλλά θα πρέπει πρώτα να γίνει ο σεισμός, να δούμε μέγεθος και χαρακτηριστικά και να δούμε».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider