«Πόλεμος» Χρυσοχοΐδη – Ρουβίκωνα για την εκκένωση του Κ-ΒΟΞ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πόλεμος» Χρυσοχοΐδη – Ρουβίκωνα για την εκκένωση του Κ-ΒΟΞ
Ο «Ρουβίκωνας», που δεν σκοπεύει να παραδώσει αμαχητί -κυριολεκτικά- το κτήριο που αποτελεί την έδρα του.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έχει βρεθεί η κατάληψη του πρώην κινηματογράφου ΒΟΞ, στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Από τη μία πλευρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που φαίνεται να σχεδιάζει επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και συντεταγμένη εκκένωσή της. Από την άλλη ο «Ρουβίκωνας», που δεν σκοπεύει να παραδώσει αμαχητί -κυριολεκτικά- το κτήριο που αποτελεί την έδρα του.

Την ώρα που διαχρονικά οι διοικήσεις του ΙΚΑ -στο οποίο ανήκει ο χώρος- δεν ζητούν την παρέμβαση της Αστυνομίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάζει νέα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν τελούνται αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.

«Ρουβίκωνας»: Η Κατεχάκη κινείται, αναμένουμε εξελίξεις

Ο φερόμενος ως αρχηγός του «Ρουβίκωνα», Γιώργος Κ., έχοντας κατεβάσει τόνους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, διαμηνύει: «Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας κινεί τις διαδικασίες για να εκκενωθεί ο χώρος που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της μαφίας των ναρκωτικών της περιοχής. Σε έναν χώρο που όλες οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει είναι στο πλευρό των ανθρώπων της τάξης μας. Η διοίκηση του ΙΚΑ αντιλαμβανόμενη την αποδοχή που έχει το ΒΟΞ στην τοπική κοινωνία ποτέ δεν ζήτησε την δίωξη του κοινωνικού κέντρου. Η Κατεχάκη κινείται. Τις τελευταίες μέρες δίνει σήμα στην ασφάλεια των Εξαρχείων. Αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες στην περιοχή».

Δεν έγινε σήμερα η επέμβαση, θα γίνει στο άμεσο μέλλον

Με τη συζήτηση για τις καταλήψεις να έχει φουντώσει και την πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη να έχει δώσει εντολή για «να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων» και να «μονιμοποιηθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή» είναι ζήτημα χρόνου η επέμβαση στο Κ-ΒΟΞ. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής είχαν φουντώσει σενάρια που ήθελαν τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια να επιχειρεί έφοδο τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δεν έγινε, καθότι όλοι το... είχαν ακούσει και περίμενα σφοδρές αντιδράσεις ίσως και μάχη όπως αυτή που είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να φτάνουν μέχρι την είσοδο του υπό κατάληψη κτηρίου. Το ότι δεν έγινε τώρα, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

«Πριν από λίγο τρεις διμοιρίες πλησίασαν προς το ΒΟΞ. Η περιφρούρηση της κατάληψης τους περίμενε στην είσοδο. Η επιλογή τους ήταν να ρίξουν από μεγάλη απόσταση δακρυγόνο και κρότου λάμψης μέσα στον κλειστό χώρο», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο φερόμενος ως αρχηγός του «Ρουβίκωνα», διαμηνύοντας ότι μόνο εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα σε περίπτωση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider