Διαταγή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαταγή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποια δικογραφία ή για ποια έρευνα κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών.

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγού του, Δάφνης, του αδερφού του, Σπύρου και των δύο πρώην υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Βαγγέλη Μαλεσίου, προχωρά η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», σε σχετικό έγγραφο αναγράφεται πως στις 30 Οκτωβρίου η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνη Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και στην Attica Bank, με την Αρχή να ζητά να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών των επτά προσώπων από το 2000 μέχρι και σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει για ποια δικογραφία ή έρευνα ποια υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απαντά στο δημοσίευμα αναφέροντας πως «δεν έχω τίποτα να κρύψω».

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

Χρυσοχοΐδης: Έχουν ανοιχτεί, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης (επί ΠΑΣΟΚ), μιλώντας στον ΣΚΑΙ και έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση συζητήσεις καφενείου.

«Να ξέρουν όμως ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό στην κυβέρνηση προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους «μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider