Τρεις συν μια προβλέψεις για την επόμενη μέρα του ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις συν μια προβλέψεις για την επόμενη μέρα του ευρώ

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Μάρτιο αναθεωρούν πτωτικά τις προβλέψεις τους για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου οι αναλυτές, ενόψει του νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που «ετοιμάζει» η ΕΚΤ, κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι εκτιμήσεις στα πηγαδάκια των αναλυτών δίνουν και παίρνουν, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο «στρατηγείο» της Φρανκφούρτης.

BMO Global Asset Management

Όπως προβλέπει ο Steven Bell, διευθυντικό στέλεχος της BMO Global Asset Management, το ευρώ αναμένεται να επιδοθεί σε μεγάλη πτώση, υποχωρώντας ακόμη και κάτω από την απόλυτη ισοτιμία του 1 προς 1 έναντι του δολαρίου. Κατά τον Bell, αυτό θα γίνει το 2016.

Mizuho Bank

Σύμφωνα με τον Neil Jones, επικεφαλής manager της Mizuho Bank, οι επικείμενες αποφάσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του ενιαίου νομίσματος. Όπως εκτιμά, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων ή θα αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Για τον ίδιο, είναι βέβαιη η υποχώρηση του ευρώ κάτω από τα επίπεδα των 1,05 δολαρίων έως τα τέλη του 2015 και κάτω της απόλυτης ισοτιμίας 1 προς 1 εντός του 2016.

HSBC

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται οι προβλέψεις της βρετανικής HSBC, η οποία δεν θεωρεί πιθανή την περαιτέρω διολίσθηση του ευρώ.

«Η ΕΚΤ έχει ήδη προαναγγείλει μείωση του καταθετικού της επιτοκίου και επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. Όλα αυτά έχουν ήδη αποτιμηθεί. Το ευρώ δεν θα κινηθεί χαμηλότερα», προβλέπει χαρακτηριστικά ο David Bloom, επικεφαλής αναλυτής της HSBC Holdings.

Όπως προβλέπει, το ευρώ θα ανακάμψει, φτάνοντας στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων έως τις 31 Δεκεμβρίου. Για το 2016 θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω με τον αναλυτή της βρετανικής τράπεζας να «ποντάρει» σε άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,20 δολάρια έως τα τέλη του 2016.

Δημοσκόπηση Bloomberg

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg, το ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να κινηθεί ήπια ανοδικά έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προβλέπει διαμόρφωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,07 δολαρίων έως τα τέλη του 2015 και υποχώρησή του στα 1,06 δολάρια κατά το α’ τρίμηνο του 2016.

Υπενθυμίζεται εδώ πως από τις αρχές του 2015 το ευρώ μετρά απώλειες 12% έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider