Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται…

Δημήτρης Κοντός
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται…
Η απογοήτευση και η φαινομενική απάθεια ας δώσει τη θέση της στην ενεργή συλλογική αντίδραση.

Αύριο γιορτάζουμε τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα άλλα μνημονιακά κόμματα συνεχίζουν να το «γιορτάζουν» με τον δικό τους τρόπο.

Χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εκατοντάδες πρώτες κατοικίες «στο σφυρί» για τουλάχιστον 15 οικογένειες χθες. Καμιά προστασία, όπως παραμύθιαζαν τον κόσμο κυβέρνηση και τράπεζες. Μνημονιακές είναι οι δεσμεύσεις. Άλλωστε ακόμη και ο διάτρητος και κουτσουρεμένος νόμος Κατσέλη πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης του.

Ο «εορτασμός» συνοδεύεται και από κλήση σε απολογία για «ιδιώνυμα αδικήματα» όσων δεν υποτάσσονται στους μνημονιακούς νόμους. Αλλάζουν οι εποχές, οι πανηγυρισμοί στις 12 Οκτώβρη του 1944, θα αντικατασταθούν από στρατιές ανέργων, εκατοντάδες ξεσπιτωμένους, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό.

Η αγανάκτηση δεν φτάνει! Η απογοήτευση και η φαινομενική απάθεια ας δώσει τη θέση της στην ενεργή συλλογική αντίδραση. Στην απαίτηση για μετωπική συμπόρευση όσων βλέπουν το κακό να καταστρέφει τους ανθρώπους και θέλουν – ανθρώπινο, κοινωνικό και ταξικό χρέος – να αντιδράσουν. Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια. Αν δεν μπορούν να κληρονομήσουν από εμάς τα σπίτια (γιατί αν δεν αντισταθούμε θα τα πάρουν οι τράπεζες) ας τους κληροδοτήσουμε τον αγώνα για αξιοπρέπεια και Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider