Τα ψέματα τελειώνουν σήμερα και η κοροϊδία της Κυβέρνησης επίσης

Μιχάλης Κριθαρίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ψέματα τελειώνουν σήμερα και η κοροϊδία της Κυβέρνησης επίσης

Ήδη από τον Μάιο για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, η Κυβέρνηση αφού πρώτα συμφώνησε, μετά ψήφισε τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η πρόβλεψη ήθελε τους ηλεκτρονικού πλειστηριασμούς να εκκινούν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως κάτι οι αποχές των συμβολαιογράφων, κάτι οι κινηματικές δυνάμεις που αντιδρούσαν έντονα, κάτι ίσως και ο αριστερός μανδύας της κυβέρνησης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.

Η τρόικα ωστόσο και το Eurogroup δυσανασχέτησε, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση το πρώτον να αναγκαστεί να τους δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν τα τάχιστα. Το δε δεύτερον ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητα –βλ. δόγμα νόμος και τάξη- για να προστατευτεί η διαδικασία και οι συμβολαιογράφοι από τα κινήματα.

Έτσι λοιπόν πρόσφατα η Κυβέρνηση νομοθέτησε ιδιώνυμα εγκλήματα για όσους αποτρέπουν και παρεμποδίζουν τους συμβολαιογράφους από τη διενέργεια πλειστηριασμών, ώστε αυτοί να συλλαμβάνονται πάραυτα και να οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Επιπλέον σήμερα ξεκινάει και η χαριστική βολή για να περάσει «καθένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Από σήμερα οι ηλεκτρονική πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά, σταδιακά ολίγον κατ’ ολίγον μέχρι τον Μάρτιο περίπου να περάσει το 70% των πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη είτε 10 με 2 είτε 2 με 6, θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται προς το παρόν και οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, με αυξημένη όμως φύλαξη σε όσους διενεργούν και με αυξημένη καταστολή σε όσους αντιδρούν.

Οι συμβολαιογράφοι φυσικά, πιεζόμενοι τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από διάφορους συνδικαλιστές τους, ενέδωσαν και αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους, προς τέρψη της τρόικας, της Κυβέρνησης και των τραπεζών.

Οι δε τράπεζες, παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για συμφωνία με τους τραπεζίτες για προστασία των πλειστηριασμών κάτω των 300.000 ευρώ, έχουν ήδη διαμηνύσει πως δεν έχουν καμία δέσμευση για εξαίρεση δανειοληπτών, αρκούμενες μόνον να ξεκινήσουν από αντίστοιχους μεγαλύτερης αξίας.

Από σήμερα λοιπόν αρχίζει μια νέα περίοδος στο δράμα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, μια περίοδος στην οποία το πεδίο μάχης των κινημάτων μετατοπίζεται από τα Ειρηνοδικεία, στα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Και εσχάτως στα σπίτια των ανθρώπων που θα ξεσπιτώνονται. Μια περίοδος που κάθε άλλο παρά με success story θα μοιάζει, όπως θέλουν να μας πείσουν. Αντιθέτως θα πρόκειται για ένα ασύλληπτο δράμα, αλλά ταυτόχρονα και για μια επιτακτική ανάγκη, οι άνθρωποι να βρεθούν δίπλα στους συμπολίτες τους και να μπουν μπροστά, ως ασπίδα στο έγκλημα που συντελείται.

Στο DiEM25 όσων αφορά τα κόκκινα δάνεια, προτείνουμε την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων, που θα λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού στον δανειολήπτη, της in concreto εξέτασης της κάθε περίπτωσης δανειολήπτη και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κανένας πολίτης δίχως σπίτι.

Κανένας μόνος του στον άνισο και άδικο αγώνα.

Το κίνημα λοιπόν, οι άνθρωποι, απλοί πολίτες πρέπει να είναι σε θέση μάχης, γιατί τα ψέματα τελειώνουν και η κοροϊδία τους επίσης. Οι δραματικές σκηνές των εκδιώξεων ανθρώπων από τα σπίτια τους, δυστυχώς εκκινούν. Ας μην το επιτρέψουμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider