Πλεύρης για δομή στη Κρήτη: Θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές - Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πλεύρης για δομή στη Κρήτη: Θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές - Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τόνισε ότι οι προσωρινοί αυτοί χώροι είναι αναγκαίοι καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν ροές που θα κατευθυνθούν απευθείας στο νησί.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης, των δημάρχων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η νέα δομή πρόκειται να ολοκληρωθεί σε χρόνο που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρουν πηγές του υπουργείου και ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός.

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η πρόταση του περιφερειάρχη, σχετικά με την προσωρινή παρουσία τριών χώρων, έναν σε κάθε νόμο, κρίνοντας πως αυτή είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν εικόνες που είχαν παρατηρηθεί στο άμεσο παρελθόν και ζήτησε από τους τρεις δημάρχους να του υποδείξουν συγκεκριμένους χώρους ενώ συζήτησαν και για τον τρόπο λειτουργίας τους. Επίσης, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνδράμει στη χρηματοδότησή τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία αναστολής του ασύλου, έχουν διασφαλιστεί θέσεις είτε σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας είτε σε δομές του υπουργείου που θα διατεθούν προσωρινά, προκειμένου να πραγματοποιείται η κράτηση. Κατά συνέπεια, εκτίμησε πως στην πλειονότητά τους οι αφιχθέντες δεν θα επιβαρύνουν την Κρήτη. Ωστόσο, τόνισε ότι οι προσωρινοί αυτοί χώροι είναι αναγκαίοι καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν ροές που θα κατευθυνθούν απευθείας στο νησί.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Δημήτρης Γλυμής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider