Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΗΕ κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία προωθούν σχέδιο Ψηφίσματος που καταδικάζει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Στις 22:00 ώρα Ελλάδας (15.00 τοπική ώρα) συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατόπιν αιτήματος του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας μετά την αμερικανική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Όπως δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ, πρέσβης Ντάνι Ντανόν που θα συμμετέχει στη συνεδρίαση: «Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες το Ιράν καταπάτησε και αγνόησε όλους τους μηχανισμούς εποπτείας της διεθνούς κοινότητας τώρα θυμήθηκε τους θεσμούς του ΟΗΕ και επιδιώκει να καταδικάσει εκείνους που σταμάτησαν τα κακόβουλα σχέδιa του. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν αξίζουν καμία καταδίκη, αλλά μάλλον μια έκφραση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που έκαναν τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΗΕ κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία προωθούν σχέδιο Ψηφίσματος που καταδικάζει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider